Verzekeringen

Zo verzekert u uw plezier mee                 
 
Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor dekking van schade.

U gaat geheel op eigen risico mee
Almgrens Travel en haar Zweedse touroperators zullen er alles aan doen om u een zo veilig en zo plezierig mogelijke schaatsarrangement te geven. Maar u gaat geheel op eigen risico mee en u dient zelf te bepalen welk risico u zelf wilt uitsluiten door hiertegen een passende verzekering af te sluiten. Beter vooraf gewaarschuwd en alles in één keer goed geregeld, dan dat uw reisplezier mogelijk behoorlijk teniet wordt gedaan omdat u niet voor het juiste verzekerd was.

Almgrens Travel heeft gekozen voor de Europeesche, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Zij wensen, net als wij, dat u maximaal plezier beleefd aan uw schaatsvakantie. Met name de mogelijkheid om je reis te kunnen verzekeren voor een mogelijke Friese Elfstedentocht (waar we in blijven geloven!) is daarbij van onschatbare waarde. Want die tocht zal maar net in dat weekend plaatsvinden dat u geboekt hebt voor schaatsen in Zweden!. Extra kosten slechts 1% van de reissom aan extra premie.

Waar moet u zich voor verzekeren?
Dat mag u zelf bepalen en is erg afhankelijk van uw eigen situatie. Wel willen wij u attenderen op een aantal actuele zaken op verzekeringsgebied. Met name de concurrentie op de basisverzekering heeft een remmende werking op de dekking in het buitenland. Zo worden vaak alleen de kosten vergoed voor het bedrag dat deze in Nederland gekost zou hebben. Het verschil mag u dan later zelf betalen. Een reisverzekering voorkomt dit.

a) Reisverzekering = voor ongevallen onderweg
Iedereen die op vakantie gaat wil eigenlijk maar één ding: honderd procent vakantieplezier. Dat kan met de reisverzekering van de Europeesche. Een verzekering op maat, waarbij u bij pech, ongeval of calamiteit altijd kunt rekenen op snelle, professionele hulp van de Europeesche Hulplijn, wereldwijd.
Naast de basisdekking met Personenhulpverlening, Bagage, Buitengewone kosten, Telecommunicatiekosten en Schade logiesverblijven bent u bij Almgrens Travel ook voor alle kosten in het buitenlandse ziekenhuis incl. tandheelkundige behandelingen verzekerd. Voor het schaatsen in Zweden heeft u geen speciale wintersportdekking nodig. Calamiteiten onder het schaatsen valt onder de normale reisverzekering. Mocht u geneeskundige hulp nodig hebben in Zweden, dan worden deze meestal geheel kosteloos verstrekt mits u uw zorgpas uit Nederland bij u heeft. Neem die dus mee! Velen hebben een doorlopende reisverzekering en hoeven deze dus niet voor de reis nog eens af te sluiten. Heeft u nog geen doorlopende reisverzekering, dan kunnen wij u die van harte aanbevelen zodra u meer dan twee keer per jaar op reis gaat. Vraag ons om een offerte!

b) Annuleringsverzekering = kosteloos kunnen annuleren in bepaalde gevallen.
Een annuleringsverzekering is er voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. Hier vragen we wel even uw aandacht voor. Want zware griep, een verzwikte enkel of pols of een nog vervelender en onverwachtse gebeurtenis (ook bij de naaste familie) blijft goed mogelijk bij ver vooruit boeken. Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit dan ook bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als u uw reis moet uitstellen of annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. En er is een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging. U dient de annuleringsverzekering dan ook af te sluiten op het moment dat u de vliegreis boekt.

Clausule Samengestelde Reis
Uit ervaring maken wij u nog attent op een annuleringsverzekering noodzaak indien u met Ryanair vliegt. Niet de verzekering van Ryanair zelf, omdat die slechts de vlucht dekt. Maar het is reeds gebeurd dat door mist of door een technisch mankement de vlucht van Ryanair niet doorging. De maatschappij vergoedt dan netjes uw vlucht maar niet uw gehele reissom. Dit kan u wel afdekken met de annuleringsverzekering met de clausule samengestelde reis van de Europeesche. Vraag ons daarnaar en wij regelen het graag voor u.
Hetzelfde geldt ook voor de KLM en de SAS, maar doordat deze vliegmaatschappijen meerder vluchten per dag heeft, komt u doorgaans altijd wel weg in geval van een calamiteit. Ryanair vliegt maar 1x per dag. Vandaar.
Deze clausule van samengestelde reis adviseren wij ook indien u zelf reeds de vlucht geboekt heeft. Kosten 1% van de reissom aan extra premie.

Elfstedentocht Clausule
Het zal u toch maar als schaatsliefhebber gebeuren dat juist dat weekend dat u in Zweden geboekt hebt die ene unieke Elfstedentocht in Friesland gereden zal worden. Of u nu lid of aspirant lid bent, dan moet je gewoon in Friesland zijn! Extra kosten 1% van de reissom aan extra premie.
Waarnemer Clausule . Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt tijdens uw vakantie, maar ook een verzorger van uw huis, huisdieren of planten. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk, waardoor eigenlijk alle specifieke redenen om te moeten annuleren, kunnen worden verzekerd. Extra kosten 1% van de reissom aan extra premie.

Doorlopende verzekeringen
Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt heeft de Europeesche de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak u ook gaat!
Wat kosten deze eventuele verzekeringen? Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij op elk boekingsformulier per schaatsarrangement alvast de premie per verzekering uitgerekend, zodat u eenvoudig direct kunt beslissen, wel of niet doen. Wenst u uitgebreide informatie over de verzekeringen vooraf, dan raden wij u de website van de Europeesche van harte aan: http://www.europeesche.nl/

Heeft u nog vragen of wensen: bel of email ons gerust. We helpen u graag!