10 februari 2015
Terugblik fantastisch schaatsweekend
Regelmatig krijgen we te horen hoe leuk onze klanten het hadden. Ditmaal in film-vorm een beeld van een geweldig weekend in Zweden.

Bekijk de video

21 augustus 2014
Geen prijsverhogingen en besparen op ticket
Voor het schaatsen in Zweden met gidsen zijn voor 2015 er geen prijsverhogingen voor 2015. Uiteraard hanteren we net als vorig jaar dezelfde 'Early Bird' korting van € 40 indien u boekt en betaalt vóór 1 december 2014. Te samen met de nu mogelijke korting van € 60 bij KLM op de gemiddelde ticketprijs kunt u dus direct € 100 besparen!
Nu nog plaats in elk weekend in februari en maart 2015. Sla uw slag!
Almgrens Travel is gestopt als agent voor de Europeesche Verzekeringen, dus voor een eventueel gewenste reis- of annuleringsverzekering kunt u niet meer bij ons terecht.
 

14 april 2014
Klaar voor het nieuwe seizoen
We zijn al weer klaar voor boekingen voor het winterseizoen 2015! Net als dit jaar kunnen we een Early bird korting aanbieden van € 40 p.p. indien u boekt en betaalt vóór 1 december 2014. Wij adviseren iedereen in zo’n vroeg mogelijk stadium aan ons te berichten welk weekend uw voorkeur heeft om te voorkomen dat juist dat weekend al volgeboekt is.

6 maart 2014
Voor het eerst afgelasting
Sinds 10 jaar hebben wij het Zweeds Schaatsavontuur voor dit weekend moeten aflassen. De bijzonder warme winter van 2014 deed ons hopen op een koud naseizoen, maar dat bleek ijdele hoop. In goed overleg met de groep hebben we de reis uitgesteld naar volgend jaar 2015.

7 maart 2014
Voor de niet-gelovers: plezier op natuurijs in ZwedenVoor wie het niet wil geloven, deze foto’s van 6 maart zijn het bewijs. Er wordt nog steeds geschaatst in Zweden. En met heel veel plezier. Zeg nou zelf: daar wil je toch bij zijn!
Volgend weekend de laatste mogelijkheid in deze winter.

 

 

5 maart 2014
Ongelooflijk, maar nog steeds ijs in Zweden

Het klinkt haast onmogelijk, maar er wordt nog steeds geschaatst in Zweden!
Zie onderstaande beelden van het afgelopen weekend. Alleen mogelijk met onze gidsen. Ook komend weekend wordt weer een Zweeds schaatsavontuur georganiseerd.

Dus wie nog natuurijs onder de voeten wil met een fantastisch avontuur: welkom op het uitnodigende Zweedse ijs.26 februari 2014
Onvoorstelbare ijsvlaktesAfgelopen weekend hebben deelnemers van Zweeds schaatsavontuur weer kunnen genieten van bijzonder Zweedse ijs. Grote ijsvlaktes met eindeloze uitzichten. Organisator en gids Joakim Malm: "het ijs was goed, niet het beste ijs, maar dat kon ook niet onder deze omstandigheden. Vrijdag was het erg nat en zaterdag wat dubbel-ijs. Zondag was een fantastische dag. Al met al een fantastisch schaatsweekend!" Voor komend weekend staan weer nieuwe ijsvlaktes op het programma.

18 februari 2014
Super schaatsen op spiegelende ijsvlaktes

Het was afgelopen weekend een fantastisch schaatsweekend! Wel bewolkt en wat regen, maar super schaatsen op zo’n spiegel. Bekijk de video van onze trouwste klant Michiel Poulie. Er is nog plek op de komende weekenden. Dus wacht niet langer op ijs hier, maar ga genieten in Zweden. Het kan nog minstens 3 weekenden!

12 februari 2014
Lokkende ijsvlaktes en enthousiaste gidsen

Hoewel de Vikingarännet is afgelast komend weekend zijn onze gidsen super enthousiast over de schaatsmogelijkheden. Vandaag ontvangen van onze gidsen: weekend van 13 tot 16 februari wordt een schitterend schaatsweekend!

18 februari 2014
Super schaatsen op spiegelende ijsvlaktes
Het was afgelopen weekend een fantastisch schaatsweekend! Wel bewolkt en wat regen, maar super schaatsen op zo’n spiegel. Bekijk de video van onze trouwste klant Michiel Poulie. Er is nog plek op de komende weekenden. Dus wacht niet langer op ijs hier, maar ga genieten in Zweden. Het kan nog minstens 3 weekenden!

12 februari 2014
 Lokkende ijsvlaktes en enthousiaste gidsen

 Hoewel de Vikingarännet is afgelast komend weekend zijn onze gidsen super enthousiast over de schaatsmogelijkheden. Vandaag ontvangen van onze gidsen: weekend van 13 tot 16 februari wordt een schitterend schaatsweekend!

10 februari 2014
Fantastisch avontuur op spannende ijsvlaktes rond Stockholm
 

Afgelopen weekend is een grote groep wezen schaatsen in Zweden en de eerste berichten zijn fantastisch, een echt avontuur. Op de eerste dag kozen de gidsen voor de Oostzee; de  twee andere dagen is geschaatst langs de oevers van de Mälaren ten westen van Stockholm.
Ook komend weekend wordt weer een echt avontuur op ijs!


 

5 februari 2014
Vikingarännet afgelast, maar genoeg ijs voor avontuurlijk schaatsen

De tocht tussen Uppsala en Stockholm gepland voor 16 februari a.s. gaat niet door; dit uit oogpunt van de veiligheid voor deelnemers en betrokkenen. Rond Stockholm is echter voldoende ijs voor het houden van avontuurlijke schaatstochten. Deze gaan immers ook met volledige veiligheidsuitrusting. Bovendien kunnen voor deze tochten de beste stukken ijs uitgezocht worden.

 

3 februari 2014
Schaatsen over spiegels

Afgelopen weekend 31 januari – 2 februari 2014 heeft de eerste groep schaatsers het Zweeds schaatsavontuur beleefd. Geschaatst is op de meren: Mälaren, Runn en in de archipel. Komend weekend is er ook weer goed schaatsen op Mäleren, dit meer is ook een onderdeel van de beroemde Vikingarännet. Ook de archipel wordt waarschijnlijk weer opgezocht. Geschaatst wordt er altijd! Er is altijd wel ijs in de omgeving. Dat heeft ons de afgelopen 16 jaar ook wel geleerd.

Bekijk hier de beelden van weekend 31 januari – 2 februari 2014.
 

29 november 2013
Veel avontuur, maar veiligheid voorop
De Zweedse gidsen zijn meesters in het vinden van het beste ijs. De gidsen van Zweeds Schaatsavontuur kennen de omgeving en het ijs als geen ander. In de maanden voorafgaand aan de reizen in januari verkennen ze de omgeving uitgebreid. Een laagje water op het ijs is geen probleem als je maar een volledige veiligheidsuitrusting bij je hebt.
Met de groeten van Anders Tysk en Joakim Malm.

27 november 2013
Natuurijs rond Stockholm verkend
De nieuwe organisator van de tochten op natuurijs in Zweden, Joakim Malm van Iceguiden verkende zelf het ijs. Samen met zijn gidsen biedt hij in Nederland weer tochten aan op het ijs in de omgeving van Stockholm. Nieuw dit jaar is dat er ook de mogelijkheid bestaat om losse dagen mee te gaan. Zo bestaat ook de mogelijkheid om een dag te schaatsen en verder andere dingen te doen in of rond Stockholm.
 

 

 

 

 

 

 

22 november 2013
Zweden verkennen weer het zwarte ijs

Zweedse schaatsers zijn op diverse plaatsen in het land het nieuwe ijs op getrokken. Op veel plaatsen ligt er een mooie plaat zwart ijs. De ijsgroei is een mooie basis voor de diverse schaatsprojecten in Zweden zoals het avontuurlijk schaatsen en de Vikingarännet. Schaatsgids Anders Tysk stuurde ons bovenstaande foto.

15 november 2013
Meer mogelijkheden Zweeds schaatsavontuur
Nu ook mogelijk slechts 1 of 2 dagen te schaatsen op zijn Zweeds. Elke vrij, za en zo vanaf centraal station Stockholm. Voor 8-9 uur dagtocht o.l.v. een gids, inclusief uitrusting, voor € 225 p.p.p.d. Ideaal wanneer niet iedereen 3 dagen wil schaatsen, maar waarbij men ’s-avonds wel weer bij elkaar is in het centrum van Stockholm.
Ook goed te combineren wanneer men al deelneemt aan de Vikingarännet bij Stockholm of schaatsevenement in Falun.

20 oktober 2013
Denk aan uw koffer

Gaat u zelf uw vliegreis boeken? Let dan even op:
KLM vraagt geld voor elke koffer die u incheckt.
Maar niet als u lid bent van de Flying Blue Club.
Lid worden kost niets en scheelt € 60 bij een retourtje naar Stockholm!
Gauw verdiend!
Lees meer (pdf)

 

15 oktober 2013
Doe mee aan de unieke Vikingarännet: 80 km in één richting
De Vikingarännet wordt in 2014 gereden op 16 februari.
Wie dat wil meemaken doet er goed aan het Zweedsschaatsavontuur van het weekend 13-16 febr. te boeken. Dan bent u altijd verzekerd van 3 dagen schaatsen!
Wij regelen graag de inschrijving voor u.
Landarrangement + Inschrijving € 875, als u boekt en betaalt vóór 1 december 2013.
Lees meer op Vikingarännet

10 september 2013
Vroegboeken loont!
We zijn er weer klaar voor. Zelfde prijzen als vorig jaar, zelfde earlybird korting van € 40 p.p. bij boeken en betalen vóór 1 december 2013. En het zijn weer wereldweken bij KLM, waarbij retourtjes mogelijk zijn vanaf € 145 p.p. indien je de vlucht vóór 17 september 2013 boekt! Nu nog volop keus, straks mogelijk duurdere vluchten of net dat weekend volgeboekt.

 

Seizoen 2011/2012

Anders Tysk, een van de schaatsgidsen van Zweeds schaatsavontuur meldt ons dat er steeds meer spiegelzwart schaatsijs is dichter bij Stockholm. Op zijn verkenningsritten doet hij vele meren aan. Onderstaand overzicht toont de vele plekken met goed ijs. De winter zit er nu goed in; volgende week wordt het nog kouder. Lees meer

 

29 november 2012
 In Zweden wordt geschaatst op spiegels
 
 
 
 
Anders Tysk, een van de schaatsgidsen en organisator van de Vikingarännet, heeft niet ver van Orsa vandaan zijn eerste rondjes gereden op spiegelblank ijs.

21 november 201
Leer de unieke manier van schaatsen op z'n Zweeds
Als u nog niet in Zweden bent geweest of uw vrienden wil laten ruiken aan het Zweeds schaatsavontuur, kunnen wij u een clinic Nice on Ice op Flevonice van harte aanbevelen. Om de Zweedse schaatsen en schoenen vooraf uit te proberen op openlucht ijsbaan van 5 km lengte op diverse zaterdagen in december en januari. Lees hier meer.

19 november 2011
Vingarännet: unieke tocht in één richting
De beroemde Vikingarannet ( 82 km) wordt in 2012 verreden op zondag 12 februari. Voor meer info: www.vikingarannet.com 


7 november 2011
Nieuwe vluchten en andere betalingswijze
De luchtvaartmaatschappijen KLM en SAS hebben beiden voor het eerst avondvluchten op zondagavond.Dit betekent dat u nu op zondag de hele middag kunt schaatsen!

Verder kunnen wij u melden dat wij een andere betalingswijze in verband met nieuwe aansprakelijkheidsregels. Kijk bij boekingen voor meer informatie.

6 november 2011
Leuke clinics om op z'n Zweeds te schaatsen
Ook deze winter kunt u in de maanden december en januari elke zondag een clinic Nice on Ice volgen, waarbij u de Zweedse schaatsen en schoenen bij het Zweeds schaatsavontuur kunt uitproberen alsmede een uurtje les krijgt hoe in Zweden geschaatst wordt. Iedereen die nog nooit geschaatst heeft kan binnen een uur deze techniek eigen maken om toch een dergelijk weekend mee te kunnen maken! Lees hier meer.

30 september 2011
De gidsen staan weer klaar
De temperaturen in Zweden zijn nu nog hoog, maar de organisatie voor het nieuwe schaatsseizoen is klaar. De gidsen zijn weer voorbereid op een nieuw seizoen. En wij hebben de zaken ook weer op orde. Kijk naar de nieuwe gegevens. En vooral: boek snel, want dan is de keuze aan dat het grootst en u krijgt nog korting ook!


Een tevreden klant uit Australië meld: zeer tevreden met Sweskate Pilot met Siskas. De foto is in januari gemaakt op de ijsbaan in Perth, Western Australia bij een buitentemperatuur van 40 graden!
Met het probleem van het warmere weer de laatste 2 jaar in Oostenrijk, overweegt de klant, Miriam Lammers, om in januari/februari 2009 naar Zweden te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

25 februari 2008 
Prachtig ijs en voorjaarsachtig weer lonkt in Zweden

Foto:
snabelslash.com

 

 

 

 

 

 

 

In Zweden is het op het ogenblik heerlijk schaatsen: volop ijs en voorjaarachtig weer. Op 200 km afstand van Stockholm is prachtig ijs. Kijk hier voor de ervaringen van afgelopen weekend op het Runnmeer.

15 februari 2008 
Nederlands talent op Runnmeer

Foto: Erwin van het Bolschar

14 februari 2008 
Geslaagde start Grand Prix Wedstrijden op Runnmeer

Foto: Kees Schulte

Onder echte winterse omstandigheden zijn vandaag de Grand Prix Wedstrijden verreden. Het ijs was goed en hard en ouderweds koud. Vandaag was het een echte strijd, het peloton lag gelijk uit elkaar.
Willem Hut uit Haulerwijk (Bam) werd eerste, gevolgd door Arjen Becker (PGM Bakker Vastgoed); derde werd Caspar Helling (Safari) .Ook voor de toerrijders was er een wedstrijd, waaraan voor de eerste keer 22 rijders deelnamen. De basis voor een nieuwe traditie op het Runnmeer is daarmee gelegd. Voor toerrijders is hier een interessante baan en diverse aantrekkelijke overnachtingsplaatsen vlak bij het ijs.

13 februari 2008 
Nieuwe schaatsmeren komen eraan

Door de terugkomst van de vorst zijn voor het komend weekend weer nieuwe meren te beschaatsen. Dat meldt Anders Tysk, één van de leidende gidsen van Zweeds Schaatsavontuur. Na twee weekenden voornamelijk op geveegde trajecten te hebben gereden als gevolg van de wisselende ijs- en weersomstandigheden, lijkt er nu een 'normaal' weekend aan te komen met ijs op diverse meren. Gidsen van Zweeds schaatsavontuur reden deze week op de Storsjö bij Sandviken. Daar bleek het prima schaatsen te zijn. Maar ook de kleinere meren dicht bij Uppsala en de Dalälven rivier bij Gysinge en Söderfors staan op het programma. Het ziet er weer goed uit voor het weekend.

29 januari 2008

Tocht met Naturguiden bevalt goed: een dag langer Zweden

De eerste groep van 8 avontuurlijke schaatsers met onze touroperator Naturguiden troffen zo perfect schaatsijs aan ten noord-westen van Stockholm dat ze spontaan allemaal een dag langer boekten. Daardoor blijven de schaatsers nu vier dagen op het Zweedse ijs.

28 januari 2008

Succesvolle eerste schaatstochten Zweedsschaatsavontuur

Afgelopen weekend zijn de eerste tochten geweest van Zweeds Schaatsavontuur. Het was weer een bijzondere belevenis over de gladde, zwarte ijsvlakten tussen de bossen van Midden-Zweden. Drie dagen is heerlijk geschaatst en genoten van de Zweedse natuur en af een toe een ijsvisser.

 
19 december 2007

Er wordt volop geschaatst op het Runnmeer

Door de vroege strenge vorst is er al een flinke ijslaag op het populaire schaatsmeer tussen Borlänge en Falun. Het ijs is al 10 cm dik en zwart en keihard; en 100% safe!

Bron: Mr Mikael Lindell
december 2007

Orsameer volledig bevroren en gitzwart ijs

Op maandagmorgen lichte sneeuw. Al vijf dagen -10 graden! Zie de grafiek op www.orsa.se/orsatemp/htdocs/bjornplot-month.gif.

december 2007

Runnmeer volledig bevroren

Sneeuwvrij zwart ijs van tenminste 10 cm dikte. Zie de webcam op www.runn-is.net/default.asp?action=4

10 december 2007

Stockholm geniet van prachtig ijs aan de noordkant

Zie foto’s van onze gids Anders Tysk.

december 2007

Flevonice

Onze vaste klanten voor een weekendje Stockholm hebben afgelopen zondag het ijs op Flevonice uitgeprobeerd en gaven (mede door het heerlijke zonnetje) het volgende commentaar: net Zweden.  Toch gaat de groep begin februari weer naar Stockholm voor het echte werk!

25 februari 2007

Ton Rueck doet de 200 km van Den Haag als training voor de 24 uuur van Östersund

Ton Rueck, de legendarische duursporter uit Wassenaar, die op gevorderde leeftijd het vorig jaar presteerde 2e te worden in de Vertex 24u in Östersund gaat de 200km van Den Haag, komende zondag 1 maart, als trainingsritje doen voor de 24 uurs race van dit jaar. Hij was reeds in trainingskamp op de Weissensee, waar helaas niet te veel kilometers gemaakt konden worden. Al jaren rijdt Ton Rueck naar alle tevredenheid op de Almgrens Weissensee schoenen en op de Almgrens Sweskate. Iedereen die in Den Haag of in Östersund wil meedoen (kan ook als ploeg!) kan bij Ton Rueck alle informatie over beide evenementen inwinnen.

Adres Ton Rueck: Zijdweg 46, 2244 BE Wassenaar.

23 februari 2007

Tot zeker half maart schaatsen op Zweeds natuurijs

Voor iedereen die dit jaar nog niet op natuurijs hebben gereden nu de kans: voor € 50 vlieg je naar het mooiste ijs bij Stockholm! Weekendje onbekommerd schaatsen op een geveegde baan met een lengte van 14 km geheel verzorgd met huurauto en 4 nachten hotel, volactief pension, reeds mogelijk voor € 460 p.p.! Dan wacht je toch niet nog een jaar?

19 februari 2007

Vikingarännet door de ogen van onze klant

De mooiste tocht in Zweden, de Vikingarännet, 82 km lengte van Uppsala naar Stockholm, is op zondag 18 februari verreden door zoín 1800 voornamelijk Zweedse deelnemers. Een klein groepje vast klanten van Almgrens Travel doen elk jaar mee en laten u door het oog van de toerrijder meegenieten van dit bijzondere schaatsevenement. Bijna in een rechte lijn, met enkele kluunplaatsen onderweg (waardoor dit ook wel de Zweedse variant van de Elfstedentocht wordt genoemd) langs de mooiste Zweedse koek en zopie tent bij Sigtuna naar de finish bij Hasselby Strand in een buitenwijk van Stockholm.

Deze mensen hebben vrijdag of zaterdag het vliegtuig naar Stockholm genomen, overnacht in een van de gezelligste hotel in het centrum van Stockholm (Mornington Stockholm), gereisd met openbaar vervoer en na de tocht op zondagavond dolgelukkig en voldaan thuis gekomen. Zie bijgesloten uitslagenlijst

Bekijk hier de uitslagen

18 februari 2007

Orsa 200k week met de Kenianen

De enige plek in Zweden waar elk jaar een toertocht met een wedstrijdtintje wordt verreden op natuurijs is bij Orsa op het Orsasjö. Door de annulering van de 200 km voor toerrijders op de Weissensee dit jaar extra veel belangstelling. Dit jaar maar liefst 69 deelnemers aan de start van de 200km. In een totaal deelnemers veld van een kleine 200 deelnemers worden meerdere afstanden verreden op een baan van 10 km lengte, maar die door een slecht stuk ijs over zo'n 100 m een Zweedse variant van een kluunplaats had. Loodzware tocht, waardoor slechts alleen de bikkels op voornamelijk Zweedse schaatsen de eindstreep bereikten.

Kijk bij hier voor de uitslagen.

10 februari 2007

Basic Skate Break van het weekend 8-11 februari

Een grote groep uit Naarden en omstreken gingen het weekend voor de Vikingarännet al genieten van geveegd ijs in de omgeving van Stockholm. In alle rust en intimiteit van je eigen schaatsgroepje, vaak met wederhelft prachtige dagen op de reeds kant en klare route van de Vikingarannet (60 km lengte) en het Norrvikenmeer (14 km lengte) bij Sollentuna. Donderdagavond vertrokken, verblijf in Park Inn Sastaholm bij het ijs, gereisd in minibusjes, Stockholm bezocht, zaterdag was perfect met strak blauwe lucht en weinig wind, en zondagavond naar huis gevolgen met vele kilometers natuurijs in de benen. Foto's zijn genomen door de niet onbekende Wouter Janse (uitvinder van het SiSka-shakelastiek)

4 februari 2007

Basic Skate Break Stockholm werd Basic Skate Break Falun

Twee vaste klanten van Almgrens Travel, Jan Overtoom en Ton de Kuijer, moesten ook dit jaar weer uitwijken naar een andere lokatie dan Stockholm, omdat er geen geveegde baan beschikbaar was in de Zweedse Hoofdstad. Op ons advies reden zij na aankomst direct door naar Falun en verbleven 3 nachten in een hagelnieuwe stuga met een geveegde baan op 20 meter afstand. Lees hier hun verslag en geniet mee van het prima geveegde ijs en de bijzondere ambiance van Framby Udde, waar je ook Zweedse schaatsen kunt huren, de gezelligste schaatsplek in Midden-Zweden.

Vikingarännet

De Vikingarännet zal dit jaar verreden worden op zondag 18 februari aanstaande. Meer informatie: www.vikinarannet.nl

Schaats met de Kenianen de 200 km van Orsa

Aanbod Almgrens Travel in samenwerking met Orsa 200K organisatie.

Compleet verzorgd schaatsarrangement: vanaf € 295 p.p. De netto-opbrengst gaat in zijn geheel naar het  Rightto Play project van Bart Veldkamp in Kenia.

Compleet houdt in:
Retourvlucht Ryanair Weeze – Skavsta (donderdag heen-zondag terug)
Retour Busreis Skavsta - Orsa.
3 nachten in 4 p of 6 p stuga (volledig uitgeruste blokhut) op Orsa Camping, direct bij de start van de Orsa 200K.
Prijs gebaseerd op alleen logies, inclusief bedlinnen en eindschoonmaak en 6 personen in 6 p stuga.
Inschrijving en deelname aan de 200 km van Orsa, met tijd- en afstandregistratie op deelnemers certificaat.

Voorwaarden:
Prijs vanaf i.v.m. twee variabele factoren
- Vliegprijs vanaf € 52 en afhankelijk van bezettingsgraad
- Aantal personen in een 4p of 6p stuga.

Bijvoorbeeld met 4 personen in 4 p stuga € 15 toeslag p.p.

Optioneel: afterskate diner met de Kenianen € 25 p.p.

Download hier de reisbeschrijving

Almgrens Rimforsa arrangement, compleet verzorgd, vanaf € 399 p.p.

Vlucht met Ryanair (retour Skavsta) vanaf € 55 all-inn
Rimforsa landarrangement: vervoer + accommodatie 3 nachten, volactief pension: vanaf € 300 p.p.
Inschrijving en deelname aan wedstrijd of tourtocht.
Bel direct voor de goedkoopste plaatsen.

Nieuw voordelige aanbiedingen in combinatie met goedkope vlucht

Almgrens Rimforsa arrangement, compleet verzorgd, vanaf € 399 p.p.
Vlucht met Ryanair (retour Skavsta bij Stockholm)  vanaf € 55 all-inn
Rimforsa landarrangement: vervoer + accommodatie 3 nachten, volactief pension: vanaf € 300 p.p.
Inschrijving en deelname aan wedstrijd of tourtocht.
Bel direct voor de goedkoopste plaatsen.

Nieuwste model voor schaatsers ; Salomon RS Carbon € 249,95

Perfecte schoen voor de kunstijsbaan. Doorbuigende zool (extra afzet) en toch torsiestijf.

Voor alle enthousiaste deelnemers van de KNSB-clinic Schoonrijden: Beauty Skate + Salomonschoen € 300

Attentie Weissenseegangers, die toch nog even willen schaatsen: 3 last minute aanbiedingen

  • 7 daags schaatsarrangement Orsa compleet (vlucht, huurauto, stuga, alleen logies) op basis van 4 personen, vanaf 315 p.p.
  • 4 daagse schaatsarrangement Orsa compleet (vlucht, huurauto + 4 n hotel volactief pension)  op basis van 2 personen, vanaf € 449 p.p.
  • 7 daagse schaatsarrangement Orsa  compleet (vlucht, huurauto +  6 n hotel volactief pension)  op basis van 2 personen, vanaf € 679 p.p.
Wees er snel bij want de vluchten worden duurder naarmate de bezettingsgraad hoger is en de vertrek datum dichterbij komt.

Prachtige omstandigheden Zweeds Schaatsavontuur


Voor het Zweeds schaatsavontuur prachtige omstandigheden woensdag 17 januari bij Sala, 100 km ten noordwesten van Stockholm.

Nieuwe schaatsbestemming: Runnmeer bij Falun

Nieuwe schaatsbestemming Runmeer bij Falun. Ideale lokatie, met goed geveegde baan, verblijf in stuga's direct aan het ijs bij de geveegde baan. Schaatsen te huur. 3 km buiten Falun. Binnenkort meer.

Nieuwe eigenaars Grangarde Hotel

Fries echtpaar Witteveen heeft afgelopen zomer het Grangarde Hotel overgenomen en nodigt bij deze iedere schaatsliefhebber om bij hun langs te komen. Ideale plek om volledig tot rust te komen en te genieten van een geveegde baan vlak voor de deur. Ook combinatie mogelijk met Kungshaga Hotel in Orsa. Binnenkort meer.

Vikingarännet

Voor degene die graag de beroemde Vikingrannet willen rijden, u kunt zich nu gratis aanmelden bij Almgrens en u wordt direct geïnformeerd als de datum bekend is inclusief een heel aantrekkelijk reisaanbod op maat.

Vliegen, goedkoper kan het niet, retour Stockholm vanaf € 66 all-in

Voor alle duidelijkheid vanaf heden praten we alleen maar over all-in vliegprijzen, dus inclusief alle brandstoftoeslagen, luchthavenbelastingen, boeking- en administratiekosten. Pas wettelijk verplicht vanaf april 2007, maar Almgrens vindt dit ook de enige juiste manier voor een goede vergelijking tussen de verschillende vliegmaatschappijen die op Zweden vliegen. Hier een kort overzicht van de all-in prijzen op dit moment met de bijbehorende links naar de desbetreffende site om te controleren of dat ook geldt voor de data dat u wilt:

  1. KLM, vertrekkend vanaf Schiphol naar Arlanda, retour vanaf: € 200 p.p.
  2. SAS, vertrekkend vanaf Schiphol naar Arlanda, retour vanaf: € 156 p.p.
  3. Ryanair, vertrekkend vanaf Weeze, even over de grens naar Skavsta, retour vanaf € 66

Nieuwste schaatsbestemming in Zweden: Ostergotland

Het is Almgrens wederom gelukt een welkome aanvulling op het bestaande reisaanbod te creëren, namelijk een schaatslocatie in de buurt bij een vliegveld waarop een low-cost carrier vliegt en waar men zowel trektochten dwars door de natuur kan maken als lekker "Hollands" schaatsen op natuurijs met een geveegde baan van 20 km lengte!

Grote belangstelling voor 200 km in Orsa (17 februari 2007)

Het is pas half november en nog 3 maanden tot de feitelijke datum 17 februari 2007, dat het Zweedse schaatsevenement Orsa 200K wordt gehouden, stromen de boekingen en aanmeldingen al binnen bij Almgrens Travel. De complete reisarrangementen (ideaal omdat alles al geregeld is) zijn dan ook zeer aantrekkelijk: 4 daags al vanaf € 426 p.p., 6 daags vanaf € 396 p.p.

Beauty skate, voor € 200,-!

Vanaf half december leverbaar exclusief bij Almgrens Import, in samenwerking met de sectie Schoonrijden van de KNSB, de nieuwe schaats voor het schoonrijden: de Beauty. Uitgebreid getest deze zomer door de landelijke vereniging Schoonrijders en unaniem gekozen als de schaats voor de toekomst voor deze bijzondere vorm van schaatsenrijden en waar je heel veel plezier aan kan beleven als niet de snelheid maar het schaatsgenot voorop staat. Zweeds staal, prachtig afgewerkt, compleet met Profil binding en Siskas hakelastiek voor slechts € 200.

Ontvang gratis onze e-mail-nieuwsbrief

Blijf continu op de hoogte van alle ontwikkelingen van schaatsbestemmingen in Zweden en onze reisarrangementen daarheen. Met name de vliegwereld is erg in beweging en van ons hoort u direct waar en hoe u het goedkoopst kan vliegen naar Zweden, de beste schaatshotel kunt vinden en het laatste nieuws over de mooiste schaatsevenementen. Meld je hier aan:

E-mail:

<- Terug